RU GY RO EN
Găgăuzia
 
Prima Contact Harta
RSS
 
 
 
 
 
Prima / Noutăţi / O relatare de la atelierul de planificare strategică din satul Carbalia
Versiune tipar
24.11.2009
O relatare de la atelierul de planificare strategică din satul Carbalia

Pe data de 11 noiembrie, anul curent, experţii de la IDIS Viitorul au organizatşi au desfăşurat în incinta primăriei satului Carbalia, raionul Vulcăneşti un atelier de planificare strategică.

Scopul acestui atelier de planificare strategică a fost elaborarea pe etapea Strategiei de Dezvoltare Socio – Economică a satului Carbalia, împreună cu grupul de lucru care reprezintă: actorii locali, reprezentanţi a Administraţiei Publice Locale, agenţi eonomici locali, precum şi reprezentanţi al instituţiilor publice şi societăţii civile locale. Atelierul de Planificare Strategică în satul Carbalia s-a desfăşurat în cadrul proiectului: „Susţinerea tehnică a Administraţiei Publice Locale, pentru o mai bună planificare, elaborarea şi gestionarea bugetului, monitoring şi oferirea de servicii publice”, implementat de către IDIS Viitorul şi finanţat de către PNUD. În cadrul atelierului de Planificare Strategică s-a elaborat analiza socio-economică a localităţii Carbalia, după o metodologie specifică cu date statistice locale şi raionale, colectate în prealabil. Următoarea etapă a fost stabilirea actorilor interni şi externi, după care a fost elaborată Analiza SWOT şi numai după această a fost elaborată viziunea şi scopurile pentru atingerea acestei viziuni. Participanţii au rămas mulţumiţi de faptul că au fost atraşi în elaborarea Strategiei de Dezvoltare Socio – Economică a satului Carbalia, mărturisind că au participat pentru prima dată la un astfel de atelier, dar s-au încadrat cu mult interes în procesul de elaborare a acestei strategii.

Ateliere de Planificare Strategică vor fi elaborate, la fel după această schemă, în satale Etulia, Cişmichioi, oraşul Vulcăneşti, cât şi la nivelul raionului Vulcăneşti.

Aceste acţiuni logice, coerente şi absolut necesare, se înscriu perfect ca etape mai detaliate în procesul de implementare a Strategiei de Dezvoltare Socio – Economică a Găgăuziei, elaborate de către IDIS Viitorul, în colaborarecu Comitetul Executiv a UTA Găgăuzia.  

 
Prima / Noutăţi / O relatare de la atelierul de planificare strategică din satul Carbalia
 
Tel. +373 (298) 2-46-36; +373 (298) 2-12-22
Fax   +373 298 2-20-34
  Email: bashkanat@mail.ru  
 
Adresa:
 
 
       
 
 
Despre Găgăuzia  |  SLPA  |  Ştiri  |  Oficiul Dezvoltării Economice Locale  |  Sfera socială  |  Populaţia Găgăuziei  |  Economia Regiunii  |  Ghidul Investitorului  |  Organele Administraţiei Publice  |  Contacte
 
 
Vizitatori: 3271976
Copyright © 2019 Comitatul Executiv al Găgăuziei, Unitatea teritorial autonomă Găgăzia în cadrul Republicii Moldova
Toate Drepturile Rezervate
O soluţie Brand.md