RU GY RO EN
Găgăuzia
 
Prima Contact Harta
RSS
 
 
 
 
 
Prima / Noutăţi / Fotbalul în Găgăuzia are 20 de ani.
Versiune tipar
26.02.2010
Fotbalul în Găgăuzia are 20 de ani.

Pe 22 februarie în Casa de Cultură din Comrat a avut loc celebrarea a 20 - a aniversare a fotbalului din Găgăuzia. Veteranii şi sportivii tineri au fost felicitaţi de actualul Preşedinte al Federaţiei de Fotbal din Moldova Pavel Ciobanu, Başcanul Găgăuziei  Mihail Formuzal,  Preşedintele  Federaţiei de Fotbal a Găgăuziei Igor Uzun,şeful Tineretului si Sportului Petru Curu şi primul preşedinte al Republicii Găgăuze Stepan Topal.
Petru Curu a prezentat istoria fotbalului în Găgăuzia şi a vorbit despre succesul echipelor  în trecut şi în stadiul actual. De două ori echipa Găgăuziei a cîştigat cupa Moldovei: în 1959 şi în 1992. În timpul perestroicii şi până în 2006 în toată Moldova s-a văzut un declin în sport. Dar  în 2007 echipa "Găgăuzia", în mare măsură datorită noii conduceri, s-a ridicat din locul 18 ,a clasamentului din grupa A ,ajungănd la locul 7.
În 2009 ea a reuşit să urce pe al 4-lea. Sarcina actuală a şefului departamentului Tineretului si  Sportului este de a vedea în viitorul apropiat pe unul dintre locurile de top în prima ligă naţională de fotbal. Un succes important a influenţat dezvoltarea infrastructurii sportive în aşezările din autonomie. Au fost construite 5 mini - terenuri de fotbal cu gazon artificial, încă cinci sunt în processde constructie. Sunt planuri de a construi un teren mare de fotbal în municipiul Comrat. Acest rezultat ar putea fi realizat doar printr-o cooperare strânsă a Comitetului Executiv al Găgăuziei cu Federaţia Moldoveide Fotbal.
Partea solemnă a ceremoniei a continuat cu înmănarea premiilorsi cadourilor valoroase  veteranilor şitinerilor jucători. Spre sfîrşit a fost dat un concert organizat de cătredirecţia Generală pe Cultură a UTA Găgăuzia.

 
Prima / Noutăţi / Fotbalul în Găgăuzia are 20 de ani.
 
Tel. +373 (298) 2-46-36; +373 (298) 2-12-22
Fax   +373 298 2-20-34
  Email: bashkanat@mail.ru  
 
Adresa:
 
 
       
 
 
Despre Găgăuzia  |  SLPA  |  Ştiri  |  Oficiul Dezvoltării Economice Locale  |  Sfera socială  |  Populaţia Găgăuziei  |  Economia Regiunii  |  Ghidul Investitorului  |  Organele Administraţiei Publice  |  Contacte
 
 
Vizitatori: 3440107
Copyright © 2020 Comitatul Executiv al Găgăuziei, Unitatea teritorial autonomă Găgăzia în cadrul Republicii Moldova
Toate Drepturile Rezervate
O soluţie Brand.md