RU GY RO EN
Găgăuzia
 
Prima Contact Harta
RSS
 
 
 
 
 
Prima / Noutăţi / Reprezentanții fondului Senior Experten Service au sosit în Găgăuzia
Versiune tipar
05.05.2010
Reprezentanții fondului Senior Experten Service au sosit în Găgăuzia

Pe 4 mai 2010, în raionul Comrat a sosit într-o vizită de lucru reprezentantul fondului Senior Experten Service- Serviciul marilor experţi (Germania) în Republica Moldova : doamna Ute Sonnen, ambasadorul Germaniei în Republica Moldova, Wolfgang Lerke, precum şi director al Camerei de Comerţ a Găgăuziei domnul Pashaly Petru.

În cadrul întâlnirii şeful Sănătăţii şi Protecţiei Sociale ATO Găgăuzia, I. Vieru, le-a făcut cunoscut participanţilor cu activităţile departamentului principal şi le-a prezentat un briefing (o scurtă informaţie) cu privire la sistemul de sănătate şi protecţie socială a Găgăuziei.

La rândul său, doamna Ute Sonnen a povestit despre serviciul SES în Moldova, şi despre faptul că serviciul marilor experţi în timp de peste 26 ani de muncă, au efectuat peste 20 000 de proiecte în Germania şi  în 156 de ţări din întreaga lume. Activităţile experţilor superiori, este în principal vizată pe instruirea personalului, precum şi pe acordarea unui ajutor practic în rezolvarea problemelor tehnice şi organizatorice a întreprinderilor.

Părţile au ajuns la părerea că este necesară cooperarea  în domeniul sănătăţii. În primul proiect se planifică instruirea  specialiştilor (doi la număr) în  lucrul tomografiei computerului; darea în exploataţie este programată pentru perioada lunii  iunie 2010.

Astfel, a fost încheiat acordul cu privire la direcţia experţilor superiori în Găgăuzia privind  gestionarea în domeniul sănătăţii, contabilitate audit, utilizarea eficientă a resurselor financiare în  sănătate, ginecologie şi în alte proiecte.

Directoratul General de Sănătate şi Protecţie Socială ATO Găgăuzia mulţumeşte doamnei Ute Sonnen si domnului Wolfgang Lerke pentru întâlnire şi cooperare în sfera acordării unei consultaţii de specialitate şi de formare a unui personal instruit în domeniul sănătăţii.

 
Prima / Noutăţi / Reprezentanții fondului Senior Experten Service au sosit în Găgăuzia
 
Tel. +373 (298) 2-46-36; +373 (298) 2-12-22
Fax   +373 298 2-20-34
  Email: bashkanat@mail.ru  
 
Adresa:
 
 
       
 
 
Despre Găgăuzia  |  SLPA  |  Ştiri  |  Oficiul Dezvoltării Economice Locale  |  Sfera socială  |  Populaţia Găgăuziei  |  Economia Regiunii  |  Ghidul Investitorului  |  Organele Administraţiei Publice  |  Contacte
 
 
Vizitatori: 3272021
Copyright © 2019 Comitatul Executiv al Găgăuziei, Unitatea teritorial autonomă Găgăzia în cadrul Republicii Moldova
Toate Drepturile Rezervate
O soluţie Brand.md