RU GY RO EN
Găgăuzia
 
Prima Contact Harta
RSS
 
 
 
 
 
Prima / Noutăţi / În Comrat s-a desfășurat parada în cinstea Zilei Victoriei
Versiune tipar
09.05.2010
În Comrat s-a desfășurat parada în cinstea Zilei Victoriei

V. Ianioglo a remarcat faptul că ziua de 9 mai 1945 este pentru totdeauna înscrisă în cronicile eroice ale ţării noastre: "Nu vom uita niciodată eroismul poporului ce apăra  în bătălii independenţa, integritatea statului, dreptul oamenilor la pace şi dezvoltare! Aceasta este o sărbătoare naţională ce reuneşte toate generaţiile. "

V. Secrieru, veteran al celui de-al doilea război mondial, a felicitat în numele Prezidiului Consiliului Veteranilor din Găgăuzia, pe toţi cei prezenţi la reuniunea ceremonială. El a subliniat că despre război nu este uşor să vorbeşti,  dar totuşi sărbătoarea din 9 mai ne rămîne a fi  cea mai scumpă: "Trebuie să ne amintim acest eveniment veşnic, iar tinerii nu trebuie să uite nicicînd de  ziua care ne-a dat dreptul la viaţă. Noi plecăm, dar vrem ca Ziua Victoriei să nu fie niciodată uitată ", a remarcat V. Secrieru.

Preşedintele Consiliului Regional al Veteranilor F. Arnaut, a subliniat  în discursul său importanţa sprijinului şi atenţiei tuturor veteranilor de război. De asemenea, el a mulţumit celor vii şi celor căzuţi  pentru că au adus pacea în generaţia noastră.

A mai  participat  la reuniune  un reprezentant al Găgăuziei din Policarp , în numele  guvernatorului din  Sankt-Petersburg (Federaţia Rusă) V. Matvienko. Din oraşul eroic Sankt Petersburg, el a adus calde felicitări şi cîteva cadouri (în număr de 43) pentru veteranii celui de-al doilea război mondial. O parte din ele au fost distribuite veteranilor prezenţi la miting, iar celelate au fost date celor care nu au reuşit să ajungă, din diferite motive. Această atenţie deosebită din partea autorităţilor din Sankt-Petersburg a fost acordată datorită adresării personale a Guvernatorului Găgăuziei de M. Formuzal. Acesta este un exemplu de funcţionare cu succes a legaturilor stabilite dintre Rusia şi birourile de planificare a Găgăuziei din Sankt Petersburg.

Festivitatea a continuat cu lectura poezilor cu participarea elevilor din  liceul G. Gaydarzhi, din Comrat.

De asemenea, la miting a fost inaugurată stela memorială în onoarea soldaţilor căzuţi- eliberatorii noştri! Dreptul de deschidere a fost acordat doamnei Volkova - sora decedatului sublocotenentului Gărzii  I. Kylchik.

 Viceprimarul oraşului Comrat F. Gaydarzhi a anunţat publicul despre decizia de a atribui titlul de cetăţean de onoare al Comratului  soldaţilor căzuţi în luptele pentru eliberarea oraşului.

După rugăciune şi momentul de tăcere, a avut loc depunerea florilor la poalele monumentului.

Celebrarea Zilei Victoriei a continuat în Casa de Cultură, la 16:00, după care s-a finalizat pe strazile  principale ale oraşului unde se aşteptau focurile de artificii.

 
Prima / Noutăţi / În Comrat s-a desfășurat parada în cinstea Zilei Victoriei
 
Tel. +373 (298) 2-46-36; +373 (298) 2-12-22
Fax   +373 298 2-20-34
  Email: bashkanat@mail.ru  
 
Adresa:
 
 
       
 
 
Despre Găgăuzia  |  SLPA  |  Ştiri  |  Oficiul Dezvoltării Economice Locale  |  Sfera socială  |  Populaţia Găgăuziei  |  Economia Regiunii  |  Ghidul Investitorului  |  Organele Administraţiei Publice  |  Contacte
 
 
Vizitatori: 3454430
Copyright © 2020 Comitatul Executiv al Găgăuziei, Unitatea teritorial autonomă Găgăzia în cadrul Republicii Moldova
Toate Drepturile Rezervate
O soluţie Brand.md