RU GY RO EN
Găgăuzia
 
Prima Contact Harta
RSS
 
 
 
 
 
Prima / Noutăţi / Găgăuzia activează pe arena internațională
Versiune tipar
13.05.2010
Găgăuzia activează pe arena internațională

De pe cinci pînă pe  sapte mai, a avut loc al XIII-lea congres Euroasiatic în Stambul. Organizatorul principal al congresului a fost un grup economic, foarte puternic  şi influent "Marmara".

Componenţa participanţilor la acest forum a fost impresionantă: au participat preşedinţii Macedoniei şi Albaniei, precum şi mai mult de 400 de reprezentanţi oficiali din 40 de ţări, inclusiv China, Azerbaidjan, Bulgaria, Mongolia, România şi alte ţări. Din păcate,  Republica Moldova s-a prezentat foarte slab la congres.

Pe parcurs, au fost discutate probleme de economie, energie, sănătate, turism şi de combatere a  şomajului.

Acum 25 de ani, motorul din spatele organizării şi desfăşurării primului summit al Eurasiei a fost cel de-al nouălea preşedinte al Turciei Suleyman Demirel. El a participat si la al XIII-lea Summit, şi nu numai că s-a expus, dar a şi condus o şedinţă în plen.

Pentru prima dată în istorie, Găgăuzia a luat parte la Summit-ul euroasiatic, unde a fost invitată şi prezentată ca un partener egal al principalelor ţări din Eurasia. Delegaţia Găgăuziei a fost reprezentată de Mihail Formuzal şi de conducătorul departamentului de Dezvoltare Economică,  Vitalie Kiurkciu. Mihail Formuzal a făcut o prezentare pe tema: "Integrarea economică ca formă de adaptare în contextul globalizării." Participarea Găgăuziei la Summit-ul Euroasiatic demonstrează atenţia sporită a organismelor internaţionale şi ale ţărilor de frunte ale lumii  la autonomie. Acesta este rezultatul punerii în aplicare a direcţiei strategice pentru autorităţile regionale :  transformarea Găgăuziei într-un  model. Specialiştii Grupului "Marmara", fiind liderii summit-ului anual eurasiatic, vor lua parte în desfăşurarea forumului  International Regional Economic al Găgăuziei, în toamna acestui an.

 
Prima / Noutăţi / Găgăuzia activează pe arena internațională
 
Tel. +373 (298) 2-46-36; +373 (298) 2-12-22
Fax   +373 298 2-20-34
  Email: bashkanat@mail.ru  
 
Adresa:
 
 
       
 
 
Despre Găgăuzia  |  SLPA  |  Ştiri  |  Oficiul Dezvoltării Economice Locale  |  Sfera socială  |  Populaţia Găgăuziei  |  Economia Regiunii  |  Ghidul Investitorului  |  Organele Administraţiei Publice  |  Contacte
 
 
Vizitatori: 3454321
Copyright © 2020 Comitatul Executiv al Găgăuziei, Unitatea teritorial autonomă Găgăzia în cadrul Republicii Moldova
Toate Drepturile Rezervate
O soluţie Brand.md