RU GY RO EN
Găgăuzia
 
Prima Contact Harta
RSS
 
 
 
 
 
Prima / Noutăţi / Profesorii vor primi salariu pînă pe data de 15 iunie
Versiune tipar
03.06.2010
Profesorii vor primi salariu pînă pe data de 15 iunie

Pe 3 iunie, la orele 15:00, Şefulde Finanţe al Găgăuziei M. Grecu, a prezentat başcanului Găgăuziei M. Formuzal, informaţii despre plata salariilor lucrătorilor din sfera bugetară a Găgăuziei, precum şi plata concediilor şi ajutorul material a cadrelor didactice în cadrul autorităţii.

După cum a menţionat M. Grecu, pe data de 3 iunie, toţi primarii sunt asiguraţi cu resurse financiare pentru plata salariilor până la 15 iunie. Termenul de plată depinde exclusiv de primarii din localităţile din Găgăuzia.

Actualmente, plata pentru salarii a fost plătită doar în 6 locaţii. În conturile primarilor, Oficiul Finanţelor a transferat deja 17 milioane 660 mii de lei.

Başkanul Găgăuziei M. Formuzal şi autorităţile din Comitetul Executiv al Găgăuziei, timp de trei ani, încearcă să plătească concediile şi să acorde un ajutor material profesorilor cu grad de experienţă înalt. Acest an nu face excepţie şi, conform ordinii guvernării a Găgăuziei, până la 15 iunie, primăria ar trebui să plătească datoriile faţă de sfera bugetară a Găgăuziei.

Conducătorul autonomiei a subliniat faptul că, ca urmare a unui acord cu ministrul de Finanţe al Republicii Moldova,V. Negruţă, va fi asigurată cantitatea necesară de finanţe, pentru ca concediile lucrătorilor să fie plătite.

De asemenea, Başkanul Găgăuziei, M. Formuzal, a menţionat că, la cererea personală a profesorilor care au rugat să nu li se dea întreaga sumă deodată, primarii pot plăti o parte din fonduri la sfârşitul lunii august sau la începutul lunii septembrie, imediat după întoarcerea din concediu a profesorilor.

 
Prima / Noutăţi / Profesorii vor primi salariu pînă pe data de 15 iunie
 
Tel. +373 (298) 2-46-36; +373 (298) 2-12-22
Fax   +373 298 2-20-34
  Email: bashkanat@mail.ru  
 
Adresa:
 
 
       
 
 
Despre Găgăuzia  |  SLPA  |  Ştiri  |  Oficiul Dezvoltării Economice Locale  |  Sfera socială  |  Populaţia Găgăuziei  |  Economia Regiunii  |  Ghidul Investitorului  |  Organele Administraţiei Publice  |  Contacte
 
 
Vizitatori: 3272073
Copyright © 2019 Comitatul Executiv al Găgăuziei, Unitatea teritorial autonomă Găgăzia în cadrul Republicii Moldova
Toate Drepturile Rezervate
O soluţie Brand.md