RU GY RO EN
Găgăuzia
 
Prima Contact Harta
RSS
 
 
 
 
 
Prima / Noutăţi / Spitalul din Congaz va primi ajutor umanitar din Danemarca
Versiune tipar
17.06.2010
Spitalul din Congaz va primi ajutor umanitar din Danemarca

Pe 16 iunie, la 13:30, Bern Lignum, un om de afaceri din Danemarca  a vizitat Găgăuzia, cu scopuul furnizării unui ajutor umanitar în Moldova, prin intermediul organizaţiei "Ajutorul Umanitar Internaţional". La mijlocul lunii iunie, a sosit primul transport de ajutoare umanitare ,beneficiarul căruia a fost organizaţia publică "Centrul pentru Iniţiativele Cetăţenilor din Congaz", pentru transferul ulterior al mărfurilor la centrul medicilor de familie din Congaz, la spital şi la oamenii din sat cu venituri mici.

În cursul vizitei sale, d-l Lignum s-a întâlnit cu şeful regiunii autonome M.Formuzal, cu şeful de dezvoltare economică, de comerţ, servicii şi relaţii internaţionale al Găgăuziei V.Chiurcciu şi cu şeful Sănătăţii şi Protecţiei Sociale a  Găgăuziei I. Vieru.

Başcanul Găgăuziei Mihail  Formuzal a subliniat faptul că acordul verbal a fost confirmat prin proiecte reale.Conducerea Autonomiei a mai  remarcat şică el este încântat de faptul că Găgăuzia are aşa un prieten ca Bern Lignum.

Conform spuselor lui B. Lignum, seaşteaptă sosirea a celei de-a 2-a încărcătură de ajutor umanitar, care de data asta va merge la Centrul de reabilitare din Congaz şi la oamenii cu venituri mici. Această cooperare umanitară între Danemarca şi Găgăuzia va continua iar bunurile primite vor fi îndreptate nu numai în instituţiile medicale, dar şi în grădiniţe, şcoli şi case-internat.

De asemenea, d-l Lignum şi-a exprimat dorinţa ca o delegaţie a autonomiei, în frunte cu Başcanul Găgăuziei Mihail Formuzal să viziteze în curând Danemarca.

 
Prima / Noutăţi / Spitalul din Congaz va primi ajutor umanitar din Danemarca
 
Tel. +373 (298) 2-46-36; +373 (298) 2-12-22
Fax   +373 298 2-20-34
  Email: bashkanat@mail.ru  
 
Adresa:
 
 
       
 
 
Despre Găgăuzia  |  SLPA  |  Ştiri  |  Oficiul Dezvoltării Economice Locale  |  Sfera socială  |  Populaţia Găgăuziei  |  Economia Regiunii  |  Ghidul Investitorului  |  Organele Administraţiei Publice  |  Contacte
 
 
Vizitatori: 3272017
Copyright © 2019 Comitatul Executiv al Găgăuziei, Unitatea teritorial autonomă Găgăzia în cadrul Republicii Moldova
Toate Drepturile Rezervate
O soluţie Brand.md