RU GY RO EN
Găgăuzia
 
Prima Contact Harta
RSS
 
 
 
 
 
Prima / Noutăţi / In Gagauzia se planifica crearea sistemului de control intern
Versiune tipar
07.07.2010
In Gagauzia se planifica crearea sistemului de control intern

La reuniunea organismelor de pe 5 iulie, conducătorul regiunii autonome Mihail Formuzal a menţionat că cererea Comitetului Executiv al Găgăuziei a fost analizată de către Camera de Conturi a Republicii Moldova. În rezultatul auditului au fost identificate unele deficienţe în punerea în aplicare a legislaţiei autonomiei. Toate indicaţiile au fost luate în considerare de către autorităţile din Găgăuzia şi au fost întocmite în planuri pentru a corecta deficienţele.

Başcanul Găgăuziei Mihail Formuzal a spus că pentru a realiza o analiză completă permanentă a cheltuielilor bugetare în toate domeniile din Găgăuzia este necesar să se creeze un sistem propriu de audit intern. "Acest serviciu nu va fi un organism punitiv, ci va efectua doar ofuncţie pentru a oferi o analiză eficientă a cheltuielilor fondurilor bugetare", - a subliniat şeful autonomiei.

Pentru a crea un sistem de audit intern al Găgăuziei a fost pregătit un grup de lucru prezidat de Prim-adjunctul Comitetului Executiv al Găgăuziei Valeriu Ianioglo. Membrii grupului de lucru sunt Şeful de Finanţe al Găgăuziei Mihail Grecu şi şeful de control al finanţelor Găgăuziei Iurie Frolov. În acest nou serviciu vor funcţiona trei specialişti: un analist, un auditor şi cîţiva experţi în domeniul construcţiilor şi al educaţiei. După cum a menţionat Başcanul Găgăuziei, Ministerul de Finanţe al Republicii Moldova va acorda autorităţilor Găgăuziei un sprijin în punerea în aplicare a acestei iniţiative.

 
Prima / Noutăţi / In Gagauzia se planifica crearea sistemului de control intern
 
Tel. +373 (298) 2-46-36; +373 (298) 2-12-22
Fax   +373 298 2-20-34
  Email: bashkanat@mail.ru  
 
Adresa:
 
 
       
 
 
Despre Găgăuzia  |  SLPA  |  Ştiri  |  Oficiul Dezvoltării Economice Locale  |  Sfera socială  |  Populaţia Găgăuziei  |  Economia Regiunii  |  Ghidul Investitorului  |  Organele Administraţiei Publice  |  Contacte
 
 
Vizitatori: 3443764
Copyright © 2020 Comitatul Executiv al Găgăuziei, Unitatea teritorial autonomă Găgăzia în cadrul Republicii Moldova
Toate Drepturile Rezervate
O soluţie Brand.md