RU GY RO EN
Găgăuzia
 
Prima Contact Harta
RSS
 
 
 
 
 
Prima / Noutăţi / S-a stablit prețurile pentru un litru de motorină
Versiune tipar
03.08.2010
S-a stablit prețurile pentru un litru de motorină

Ședința de pe 2 august s-a început cu o întîlnirea Comitetului Executiv . În conformitate cu ordinea de zi, a fost analizată tema: ”Fixarea  prețului pentru o tonă de motorină a asistenţei umanitare din Federaţia Rusă ”. Vineri, pe 30 iulie, a avut loc o întîlnire cu o comisie specială cu privire la stabilirea prețului unei tone de motorină, întîlnirea fiind condusă de vice-președintele Comitetului Executiv al Găgăuziei, V. Ianioglo. Membrii comisii sunt conducătorii departamentelor de specialitate ale Comitetului Executiv al Găgăuziei.

După cum amenționat V.Ianioglo,  în determinarea preţului motorinei umanitare, au fost luați în considerare factorii, ca preţul unei tone de combustibil în echivalent cu rubla, costurile de transport prin Moldova în valoare de peste 2 milioane lei, și costul pentru păstrarea combustibilului în rezervoarele din Comrat. Comisia a decis că tona de motorinăva costa 7792 lei, iar  1 litru- 6,49lei, fără accize și TVA. În calcul cu accizele și TVA, prețul unui litru demotorină va fi de 9,37 lei.

Bașcanul Găgăuziei Mihail Formuzal a accentuat că pînă la sfîrșitul acestui an, din 2000 de tone de ajutor umanitar de combustibil, nu va fi vîndut nici un litru. Deasemenea, el s-a adresat conducătorilor administrației Găgăuziei cu propunerea de a analiza cererile agenților economici, care cer combustibil pentru o anumită perioadă, cu întoarcere totală și procentele pentru păstrare. Aceste cereri vor fi analizate de Comitetul Executiv al Găgăuziei.

De asemenea,bașcanul Găgăuziei a mai identificat o direcție suplimentară ce are nevoie decombustibil. În satul Etulia, din cauza unei cantități mari de precipitații, afost distrus parțial un pod din centrul satului, și astfel la următoarele precipitații, există riscul ca podul să fie dărîmat complet. Conducătorul autonomiei Mihail  Formuzal, a vizitat satul Etulia sîmbăta, pe 31 iulie, în urma invitațiilor rezidenților și a cunoscut astfel gravitatea acestei probleme. Conducătorul departamentului de industrie, construcţii, transport şi comunicaţii a Găgăuziei, P.Zlatov a menționat că pentru a efectua lucrările în Etulia,  s-au început deja crearea documentelor necesare. Petru Zlatov a adăugat că se planifică demontarea podului, pentru a evita pericolul de inundare a satului.

 
Prima / Noutăţi / S-a stablit prețurile pentru un litru de motorină
 
Tel. +373 (298) 2-46-36; +373 (298) 2-12-22
Fax   +373 298 2-20-34
  Email: bashkanat@mail.ru  
 
Adresa:
 
 
       
 
 
Despre Găgăuzia  |  SLPA  |  Ştiri  |  Oficiul Dezvoltării Economice Locale  |  Sfera socială  |  Populaţia Găgăuziei  |  Economia Regiunii  |  Ghidul Investitorului  |  Organele Administraţiei Publice  |  Contacte
 
 
Vizitatori: 3454406
Copyright © 2020 Comitatul Executiv al Găgăuziei, Unitatea teritorial autonomă Găgăzia în cadrul Republicii Moldova
Toate Drepturile Rezervate
O soluţie Brand.md