RU GY RO EN
Găgăuzia
 
Prima Contact Harta
RSS
 
 
 
 
 
Prima / Noutăţi / Mihail Formuzal îl dă în judecată de Voronin
Versiune tipar
26.11.2010
Mihail Formuzal îl dă în judecată de Voronin

Mihail Formuzal îl dă în judecată pe Voronin

Comrat, 26 noiembrie 2010

Pe data de 26 noiembrie, în Ceadâr-Lunga, în instanţa de judecată a fost depusă o cerere din partea başcanului Găgăuziei Mihail Formuzal, care cere ca preşedintele PCRM Vladimir Voronin, să-şi prezinte oficial scuzele pentru cuvintele sale, prin care a umilit poporul găgăuz care locuieşte în Republica Moldova.

Participând la reuniunea cu alegătorii în Casa Culturii din oraşul Ceadâr-Lunga, Vladimir Voronin a insultat public, în prezenţa multor locuitori poporul găgăuz, numindu-l „idiot”. În cadrul aceleaşi întâlniri, Voronin a anunţat că niciodată nu a avut de gând să introducă limba rusă ca a doua limbă de stat în Republica Moldova.

Mai mult decât atât, înregistrarea  declaraţiilor inculpatului au fost plasate pe internet, ceea ce a dus la răspândirea unei informaţii neadevărate inclusiv peste hotarele ţării, fapt ce ar trebui luat în considerare de către instanţa de judecată, deoarece aceasta poate afecta relaţiile Găgăuziei culturale şi internaţionale.

Bazându-se pe articolul 16 din Constituţia RM, art. 20 din Codul Găgăuziei aliniatul 2, Deciziile Curţii Supreme de Justiţie a RM nr. 8 de pe data de 9 octombrie 2006, Mihail Formuzala cerut:

1)     Afirmaţia: „Voi nu sunteţi un popor, ci un idiot”expusă de Vladimir Voronin, pe data de 17 noiembrie 2010, la întâlnirea cu alegătorii în Casa Culturii din oraşul Ceadâr-Lunga, să fie declarată înşelătoare, ca fiind una care discreditează demnitatea mea şi a poporului găgăuz.

2)     Vladimir Voronin să-şi prezinte scuzele faţă de inculpat, la o adunare de acelaşi gen, în Ceadâr-Lunga şi să-şi retragă afirmaţiile prin care a discreditat poporul găgăuz la adunarea cu alegătorii de pe data de 17 noiembrie 2010 din oraşul Ceadâr-Lunga.

 

 

 
Prima / Noutăţi / Mihail Formuzal îl dă în judecată de Voronin
 
Tel. +373 (298) 2-46-36; +373 (298) 2-12-22
Fax   +373 298 2-20-34
  Email: bashkanat@mail.ru  
 
Adresa:
 
 
       
 
 
Despre Găgăuzia  |  SLPA  |  Ştiri  |  Oficiul Dezvoltării Economice Locale  |  Sfera socială  |  Populaţia Găgăuziei  |  Economia Regiunii  |  Ghidul Investitorului  |  Organele Administraţiei Publice  |  Contacte
 
 
Vizitatori: 3440144
Copyright © 2020 Comitatul Executiv al Găgăuziei, Unitatea teritorial autonomă Găgăzia în cadrul Republicii Moldova
Toate Drepturile Rezervate
O soluţie Brand.md