Prima / Medical Association polonez va acorda suport spitalului raional din orașul Comrat
29.03.2014
Medical Association polonez va acorda suport spitalului raional din orașul Comrat
 
Sâmbătă, 29 martie, Guvernatorul Găgăuziei ,dl Formuzal a avut o întredere  cu reprezentanți ai asociațiilor medicale poloneze în Chișinău , ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, dl Artur Michalski , cu liderul comunității poloneze în Găgăuzia dna Lyudmila Volevich și medicii din Polonia . Delegație din Polonia a sosit în Găgăuzia pentru a transmite  rechizite  medicale și medicamente spitalului raional Comrat .

Guvernatorul  autonomiei le-a mulțumit oaspeților pentru atenția lor față de  autonomie . " Vă mulțumesc pentru această colaborare, cu Polonia noi ținem legături puternice și suntem foarte recunoscători de suportul prietenilor  noștri,care este autonomiei .Dumneavoastră demonstrați  un nou nivel de interacțiune și ajutorare a   oamenilor , "a menționat dl Formuzal .

Polonez Medical Association de la Chișinău există de aproximativ 10 de ani . Medicii de la organizație oferă tratament gratuit și consultări anumitor categorii de cetățeni . La începutul acestui an, a fost lansat  sprijinul activităților caritabile ,cu suportul  spitalelor și medicilor din Polonia .

Dna Lyudmila Volevich a remarcat faptul că la Comrat la fel activează comunitatea  poloneză Medical Society , la care pot adera medici din Găgăuzia , care au  rădăcini poloneze . Cu sprijinul comunitatii medicale se pot organiza instruirea și educația medicilor  în Polonia , participarea la programe internaționale și alte programe utile .
Prima / Medical Association polonez va acorda suport spitalului raional din orașul Comrat
Tel. +373 (298) 2-46-36; +373 (298) 2-12-22
Fax +373 298 2-20-34
str. Lenin, 196, mun. Comrat, UTA Gagauzia, Republica Moldova
Email: bashkanat@mail.ru
Copyright © 2019 Comitatul Executiv al Găgăuziei, Unitatea teritorial autonomă Găgăzia în cadrul Republicii Moldova
Toate Drepturile Rezervate
Tipărire