mobile

mobile

Comitetul Executiv

Comentariul serviciului de presă al Bașcanului Găgăuziei privind utilizarea vaccinului Pfizer

Serviciul de presă al Bașcanului UTA Găgăuzia consideră importantă clarificarea utilizării vaccinului Pfizer, destinat vaccinării angajaților în sistemului de sănătate din Ciadîr-Lunga.

În total, 42 de vaccinuri Pfizer au fost livrate la Ceadîr-Lunga, care au fost distribuite Spitalului Raional (12 doze) și Centrului de sănătate (30 de doze).

Din acest lot, în Centrul  de sănătate Ceadîr-Lunga au fost vaccinați  20 de angajați ai Centrului de reabilitare  Ceadîr-Lunga. La includerea în baza de date a inventarului de vaccinuri, această categorie de lucrători din domeniul sănătății a fost atribuită coloanei "Alt personal".

Astfel, afirmațiile conform cărora,  " 21 de doze de vaccin Pfizer au dispărut din sistem " ,nu corespund adevărului.

Serviciul de presă al Bașcanului regretă, că mass-media, care a răspândit aceste informații false, nu a solicitat informații oficiale.

Sistemul de sănătate al Autonomiei lucrează practic  de  acu un an  fără zile de odihnă ,salvînd zi de zi  viața oamenilor.

Comitetul Executiv al Găgăuziei își exprimă recunoștința față de lucrătorii medicali pentru profesionalismul lor, pentru devotamentul lor  profesiei și pentru grija față de oameni.

Comitetul Executiv

Ваше сообщение отправленно
Администрация управления свяжется с Вами в ближайшее время