mobile

mobile

Comitetul Executiv

Guvernatoarea Găgăuziei, Irina Vlah, a avut o întrevedere cu Excelența Sa, domnul Sandor Szabo, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ungariei în Republica Moldova

Guvernatoarea Găgăuziei, Irina Vlah, a avut o întrevedere cu Excelența Sa, domnul Sandor Szabo, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ungariei în Republica Moldova.

În cadrul conversației, părțile au discutat o gamă largă de subiecte de interes comun și au făcut schimb de opinii cu privire la evenimentele actuale din viața politică și socio-economică a țării.

Irina Vlah și Excelența Sa au remarcat dinamica pozitivă a cifrei de afaceri comerciale dintre Republica Moldova și Ungaria. Doar în anul trecut, volumul comerțului dintre țări a crescut cu 28 la sută, în timp ce exportul de mărfuri moldovenești a crescut de una și jumătate și s-a ridicat la 14 milioane de dolari în indicatori monetari.

"Ungaria este o țară cu o economie dinamică și bine dezvoltată, unde sunt puternice industriile intensive de cunoaștere cum ar fi: ingineria mecanică, industria farmaceutică și chimică, domeniul IT și turismul. Procesul de integrare europeană include și integrarea interregională în sfera economică. Avem o serie de solicitări și dorințe din partea mediului de afaceri al autonomiei, care este interesat să stabilească legături mai profunde cu mediul de afaceri din Ungaria", a spus Irina Vlah în cadrul dialogului.

Comitetul Executiv

Ваше сообщение отправленно
Администрация управления свяжется с Вами в ближайшее время