mobile

mobile

Comitetul Executiv

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, a avut o întâlnire de lucru cu șefii ai instituțiilor medicale ale Autonomiei

 

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, a avut o întâlnire de lucru cu șefii ai instituțiilor medicale ale Autonomiei. În cadrul ședinței s-au discutat aspecte legate de evoluția situației epidemiologice și de progresul campaniei de vaccinare a locuitorilor împotriva COVID-19.

Reprezentanții sistemului de sănătate au informat pe Bașcan despre starea actuală a situației și și-au împărtășit cu grijile.

În ultimele două săptămâni s-a înregistrat o scădere a numărului de pacienți infectați. Până în prezent, 8 pacienți au fost internați la Centrul din Ceadîr-Lunga Covid-19. Acum nu sunt pacienți gravi.

Campania de vaccinare s-a început pe 2 martie. În Găgăuzia, în această perioadă, 5884 de persoane au primit prima doză de vaccinare și 2275 de persoane au primit a doua doză. Personalul medical u fost vaccinat cu prima doză cu 69,9 % și a doua doză cu 35,1 %.

Peste 50% din personalul didactic este vaccinat în saturile Tomai, Svetlii, Chioselia Rusa și Cioc-Maidan. În general, 25,3 % dintre profesori și 20,2 % dintre lucrătorii preșcolari au primit prima doză de vaccină COVID-19. Bașcan a exprimat mulțumire lucrătorilor din domeniul sănătății pentru munca lor sistematică și dedicarea lor față de profesie.

"În perioada pandemiei, am pierdut sute de locuitori. Am pierdut rude și prieteni. Am reușit să atragem resurse suplimentare în sistemul de sănătate și acum avem aproape tot ce este necesar. Trebuie să ne concentrăm pe convingerea oamenilor să se vaccineze și, cât mai curând posibil, să avem ocazia să abandonăm restricțiile și să ne întoarcem la viața normală ", a spus Irina Vlah.

Comitetul Executiv

Ваше сообщение отправленно
Администрация управления свяжется с Вами в ближайшее время