mobile

mobile

Comitetul Executiv

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, a vizitat unica întreprindere din Republica Moldova care a lansat producția de clădiri rezidențiale din materiale ecologice

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, a vizitat unica întreprindere din Republica Moldova care a lansat producția de clădiri rezidențiale din materiale ecologice.

Producția inovativă a fost lansată în anul 2021 la Comrat de către doi locuitori din autonomie, dintre care unul reîntors în Republica Moldova după mai mulți ani de ședere peste hotare. Investiția inițială în producție s-a ridicat la aproape un milion de lei.

Reprezentantul companiei Anatolii Marinov a menționat că procesul de producție combină cu succes obiceiurile tradiționale ale găgăuzilor pentru construcția de case din chirpici și tehnologii moderne. Compania oferă clienților o gamă largă de case standard, construite din resurse naturale – lemn, paie, lut, nisip și var.

Volumul principal al comenzilor vine din străinătate și din regiunile centrale și nordice ale Republicii Moldova. Compania a creat noi locuri de muncă, există program de extindere a gamei de produse.

Anatolii Marinov a participat la tabăra de afaceri Tractor Business Camp din Găgăuzia în anul 2021, unde antreprenorul a reușit să extindă parteneriatele pentru implementarea unui nou proiect investițional.

"Sunt sigură că compania dumneavoastră are perspectivă de dezvoltare. În țara noastră, precum și în întreaga lume, cererea pentru un stil de viață sănătos și consumul conștient de resurse naturale este în creștere. Ați reușit să acumulați cunoștințe inovatoare în străinătate și acum aplicați cu succes experiența valoroasă acasă. Tinerii noștri care visează să se regăsească în afaceri pot învăța din exemplul dumneavoastră", a remarcat Irina Vlah.

Comitetul Executiv

Ваше сообщение отправленно
Администрация управления свяжется с Вами в ближайшее время