mobile

mobile

Comitetul Executiv

Bașcanul Găgăuziei a avut o întâlnire cu Excelența Sa, domnul Mevlut Chavușoglu, ministru al Afacerilor Externe al Republicii TurciaBașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a avut o întâlnire cu Excelența Sa, domnul Mevlut Chavușoglu, ministru al Afacerilor Externe al Republicii Turcia. În cadrul discuțiilor a fost abordată posibilitatea de a acorda autonomiei suport suplimentar pentru combaterea epidemiei, inclusiv posibilitatea furnizării vaccinurilor anti COVID-19.

Irina Vlah a mulțumit Excelenței Sale pentru vizita în Găgăuzia în luna august 2020 și a menționat importanța deschiderii Consulatului General al Turciei la Comrat.

De asemenea, au fost discutate etapele finalizării construcției complexului sportiv multifuncțional din Comrat. Bașcanul Găgăuziei l-a invitat pe Domnul Mevluta Chavușoglu la inaugurarea Complexului Sportiv în primăvara acestui an.

Irina Vlah a informat despre intenția aitorităților Autonomiei de a organiza și desfășura o conferință internațională sub egida Înaltului Comisar al OSCE, privind funcționarea și construcția unor modele eficiente de Autonomii.

Bașcanul a menționat, de asemenea, adoptarea de Parlamentul Republicii Moldova a 2 din 3 inițiative legislative, menite să consolideze statutul și competențele UTA Găgăuzia.

Irina Vlah și Mevlut Chavușoglu au abordat, la fel, subiecte referitoare la susținerea dezvoltării limbii găgăuze și editarea unor noi indicații metodice.

Bașcanul Găgăuziei, în cadrul vizitei oficiale în Republica Turcia, este însoțită de dl Dumitru Croitor, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova.

Comitetul Executiv

Ваше сообщение отправленно
Администрация управления свяжется с Вами в ближайшее время