mobile

mobile

Comitetul Executiv

Excelența Sa, Dl Recep Tayyip Erdogan a primit-o pe Irina Vlah, Bașcanul Găgăuziei.Excelența Sa, Dl Recep Tayyip Erdogan a primit-o pe Irina Vlah, Bașcanul Găgăuziei.

În cadrul discuției au abordat mai multe subiecte socio-economice, au discutat situația politică din Moldova și problema combaterii epidemiei.

Președintele Turciei s-a interesat de implementarea proiectelor socio-economice, implementate pe teritoriul autonomiei cu sprijinul Guvernului Turciei.

Bașcanul Găgăuziei i-a solicitat Președintelui Erdogan să contribuie la obținerea vaccinului COVID-19 pentru Republica Moldova.

Președintele Turciei și-a exprimat disponibilitatea de a susține țara noastră în lupta împotriva epidemiei COVID-19 și de a oferi un lot de vaccine.

Irina Vlah l – a informat pe Președintele Erdogan despre implementarea celor mai mari proiecte de infrastructură din Găgăuzia, realizate cu sprijinul Turciei - construcția complexului sportiv multifuncțional, alimentarea cu apă a Vulcăneștiului, pregătirea pentru construcția Colegiului Industrial.

Bașcanul și-a exprimat recunoștința față de Excelența Sa pentru sprijinul deplin și contribuția enormă la dezvoltarea socio-economică a Găgăuziei.

La întrevederea cu Președintele Republicii Turcia au participat Ministrul Afacerilor Externe al Turciei, Domnul Mevlut Çavușoglu și Ambasadorul Republicii Moldova în Turcia, domnul Dumitru Kroitor.

Comitetul Executiv

Ваше сообщение отправленно
Администрация управления свяжется с Вами в ближайшее время