mobile

mobile

Comitetul Executiv

Guvernatoarea Găgăuziei, Irina Vlah, a avut o întâlnire de lucru cu dna Bea Ferenci, șefa Oficiului Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului în Republica Moldova

Guvernatoarea Găgăuziei, Irina Vlah, a avut o întâlnire de lucru cu dna Bea Ferenci, șefa Oficiului Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii, părțile au discutat aspecte ale implementării proiectului" Construirea unui mediu durabil și incluziv, consolidarea încrederii și coeziunii sociale în Moldova", realizat de Oficiul ONU pentru Drepturile Omului.

Costul proiectului total este de 2,45 milioane de dolari și include un ansamblu de măsuri care vizează creșterea gradului de interacțiune între malurile Nistrului, asigurarea egalității de gen și extinderea instrumentelor de menținere a păcii, susținerea inițiativelor locale ale tinerilor.

Irina Vlah a menționat relevanța și importanța proiectului pentru continuarea cursului European al Republicii Moldova.

"Pentru a deveni membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, autoritățile și societatea țării noastre trebuie să depună mult efort în construirea unei democrații pluraliste și a unui stat de drept. Indiferent de partidul care vine la putere, dreptul cetățenilor la libertatea de întrunire paşnică și la activitatea de protest a opoziției nu ar trebui să fie limitat prin forță. Fără aceste instituții, este imposibil să se pună în aplicare principiul respectării tuturor drepturilor omului și a libertăților fundamentale. Ajutorul dumneavoastră, sprijinul misiunii ONU în Republica Moldova, în general, ne ajută să consolidăm tradițiile democratice, care sunt încă prea fragile și vulnerabile în țara noastră", a spus Irina Vlah în cadrul conversației.

Irina Vlah și dna Bea Ferenci au vorbit, de asemenea, despre importanța asigurării accesului egal la educație în limba nativă și limba de stat și s-au concentrat, la fel, pe necesitatea introducerii unor forme incluzive de educație în instituțiile de învățământ preșcolar și școlar.

Comitetul Executiv

Ваше сообщение отправленно
Администрация управления свяжется с Вами в ближайшее время