mobile

mobile

Comitetul Executiv

Guvernatoarea Găgăuziei, Irina Vlah, a avut o întrevedere cu doamna Selda Özdenoğlu, coordonator al Agenției Turcești de Colaborare și Coordonare (TIKA) în Republica MoldovaGuvernatoarea Găgăuziei, Irina Vlah, a avut o întrevedere cu doamna Selda Özdenoğlu, coordonator al Agenției Turcești de Colaborare și Coordonare (TIKA) în Republica Moldova.

În cadrul conversației, au fost evaluate rezultatele activității comune a autorităților din Găgăuzia și a Agenției TIKA pe parcursul anului 2022.

În luna decembrie a anului curent se planifică finalizarea reconstrucției sistemului de alimentare cu apă de pe teritoriul Spitalului Raional Vulcăneşti "Mustafa Kemal Atatürk”. Proiectul prevede reconstrucția fântânei, instalarea unui nou turn de apă și amplasarea rețelelor principale interne de alimentare cu apă. Agenția TIKA a investit 1,7 milioane de lei, în implementarea proiectului, o parte din fonduri în sumă de 900 de mii de lei au fost alocate din bugetul autonomiei. Ca urmare a realizării proiectului, o instituție medicală ce deservește circa 23 000 de pacienți și care are 85 de paturi de spitalizare va fi conectată la o aprovizionare neîntreruptă cu apă potabilă de înaltă calitate.

Irina Vlah a adus sincere mulțumiri echipei biroului Agenției TIKA pentru cooperare fructuoasă și asistență în dezvoltarea întregii Republici Moldova și a exprimat, de asemenea, recunoștință doamnei Hatice Metin Kuşçu, coordonator adjunct al Programelor TİKA în Moldova, care îşi încheie misiunea în ţara noastră.

"Pe parcursul activității sale în Republica Moldova, Agenția TIKA a implementat 470 de proiecte în țara noastră, al căror costul total depășește 40 de milioane de euro. Din acest număr, 300 de proiecte au fost realizate în Găgăuzia. Aproape fiecare localitate a autonomiei a intrat în atenția partenerilor noștri din Turcia. Echipa biroului TIKA demonstrează întotdeauna o implicare personală sinceră în proiectele noastre și suntem recunoscători pentru sprijinul larg și disponibilitatea constantă de a împărtăși experiență valoroasă", a spus Irina Vlah în timpul dialogului.

Comitetul Executiv

Ваше сообщение отправленно
Администрация управления свяжется с Вами в ближайшее время