mobile

mobile

Comitetul Executiv

Guvernatorul Găgăuzie s-a întâlnit cu Evghenii Grigoriev, Președintele Comisiei pentru Relații Externe din Sankt PetersburgGuvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, în cadrul unei vizite oficiale în Federația Rusă, s-a întâlnit cu Evghenii Grigoriev, Președintele Comisiei pentru Relații Externe din Sankt Petersburg.

Părțile au evaluat nivelul de cooperare dintre regiuni în cadrul Acordului de cooperare comercială, economică, științifică, tehnică și umanitară semnat anterior între UTA Găgăuzia și Sankt Petersburg. Sankt Petersburg este una dintre forțele motrice ale cooperării interregionale a Găgăuziei cu regiunile Federației Ruse.

"Din momentul semnării Acordului, s-au făcut lucrări creative importante. Zeci de proiecte sociale și umanitare au fost implementate, au fost stabilite noi legături între cercurile de afaceri din Găgăuzia și Sankt Petersburg. În același timp, există o rezervă uriașă de creștere a intensității potențialului relațiilor noastre în așa domenii precum practica parlamentarismului, industrializarea economiei și dezvoltarea sectorului IT", a menționat Irina Vlah.

Părțile au convenit să înceapă elaborarea unui Plan de acțiuni de cooperare între UTA Găgăuzia și Sankt Petersburg pentru anii 2021-2024.

Bașcanul a accentuat, că dezvoltarea infrastructurii socio-economice este o prioritate pentru conducerea Găgăuziei. În cadrul întrevederii, s-a ajuns și la un acord privind implementarea unui proiect în Găgăuzia pentru construcția parcului "Sankt Petersburg".

De asemenea, Bașcanul Găgăuziei și-a exprimat recunoștința față de Guvernul de la Sankt Petersburg pentru sprijinul acordat în lupta împotriva pandemiei sub forma unui lot de ventilatoare.

Comitetul Executiv

Ваше сообщение отправленно
Администрация управления свяжется с Вами в ближайшее время