mobile

mobile

Comitetul Executiv

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, a avut o întrevedere cu Selda Özdenoglu, coordonatoarea Agenției turce pentru Dezvoltare și Cooperare TIKA în Republica MoldovaGuvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, a avut o întrevedere cu Selda Özdenoglu, coordonatoarea Agenției turce pentru Dezvoltare și Cooperare TIKA în Republica Moldova.

În cadrul discuției au fost discutate rezultatele vizitei recente a Guvernatorului în Republica Turcia.

Separat, părțile au acordat atenție implementării proiectului de construcție a Colegiului Industrial în municipiul Comrat. Irina Vlah a menționat că astăzi autoritățile găgăuze discută despre statutul juridic și procedura de studiere la această instituție de învățământ pe platforma Guvernului Republicii Moldova.

"Colegiul Industrial va deveni o "fabrică de ingineri" pentru Găgăuzia și întreaga Moldovă. Fără specialiști, nu vom putea stimula industrializarea economiei și nu vom determina dezvoltarea sectorului IT. Mulțumim conducerii turce pentru susținerea inițiativelor noastre menite să convingă tinerii să-și unească viitorul cu autonomia noastră și cu țara. Sperăm că participarea Turciei la acest proiect promițător va continua după deschiderea Colegiului Industrial. Turcia este unul dintre liderii mondiali în dezvoltarea industriei IT și vrem să învățăm din experiența dumneavoastră", a spus Irina Vlah.

Comitetul Executiv

Ваше сообщение отправленно
Администрация управления свяжется с Вами в ближайшее время