mobile

mobile

Comitetul Executiv

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, a vizitat întreprinderea agricolă Maidan-Grup din satul Cioc-Maidan

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, a vizitat întreprinderea agricolă Maidan-Grup din satul Cioc-Maidan. Întreprinderea agricolă prelucrează peste 2.600 de hectare de teren arabil și 323 de hectare de livezi și podgorii.

Șeful întreprinderii, Petru Ianioglo, a menționat că în acest an agrarii din regiune și din întreaga Republică Moldova se confruntă cu dificultăți fără precedent. Prețul unui litru de motorină s-a apropiat de 28 de lei pe litru, iar costul îngrășămintelor și produselor de combatere a dăunătorilor a crescut în medie cu 300%.

Cea mai mare parte a suprafeței companiei este ocupată cu grâu de toamnă, orz și rapiță. Recolta de cereale din primul grup poate fi mai mică decât se aștepta, din cauza cantității reduse de precipitații din ultimele șase luni.

"Potrivit experților, prețurile la alimente vor crește și ne vom confrunta cu o criză alimentară globală. Un alt factor nefavorabil sunt evenimentele din țara vecină-care este un exportator major de cereale și alte produse alimentare. Găgăuzia are nevoie de soluții noi care să facă sectorul agricol mai competitiv și să contribuie la reducerea impactului negativ al consecințelor schimbărilor climatice. Și în acest sens vom avea nevoie de înțelegerea dvs. a situației și a cunoștințelor pe care le-ați acumulat", a menționat Irina Vlah.

Comitetul Executiv

Ваше сообщение отправленно
Администрация управления свяжется с Вами в ближайшее время