mobile

mobile

Comitetul Executiv

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, l-a primit l-a Comrat pe Excelența Sa Dl Gürol Sökmensüer, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Turcia în Republica Moldova.

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, l-a primit l-a Comrat pe Excelența Sa Dl Gürol Sökmensüer, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Turcia în Republica Moldova.

Bașcanul și Excelența Sa au inspectat calitatea și progresul lucrărilor de construcție a complexului sportiv din municipiul Comrat. Proiectul a fost implementat cu sprijinul financiar deplin al Guvernului Turciei.

Lucrările de construcție sunt în faza de finalizare.

Starea terenului de fotbal permite deja petrecerea antrenamentelor. În încăperile de sub tribune sunt pe sfîrșite lucrările de finisare. Este de asemenea la etapa finală și construcția sălii închise destinate petrecerii meciurilor de baschet, volei și mini-fotbal.

Irina Vlah l-a informat pe Domnul Sökmensüer că, Comitetul Executiv, și-a îndeplinit pe deplin obligațiile de conectare a complexului sportiv la alimentarea cu apă, canalizare, energie electrică și gaz.

În timpul inspecției, au fost discutate aspecte tehnice legate de finalizarea lucrărilor și punerea în funcțiune a complexului. Deschiderea complexului sportiv este programată pentru luna Mai 2021.

Bașcanul Găgăuziei și Excelența Sa au vizitat locul destinat pentru construcția Colegiului Industrial în numele lui Recep Tayyip Erdogan. Construcția acestei instituții va fi, de asemenea, finanțată de Republica Turcia.

Colegiul Industrial va fi amplasat pe o suprafață de 5 hectare. Până la moment, autoritățile regionale au finalizat procesul de transfer al rețelelor de alimentare cu energie electrică, pentru care au fost alocate peste 1 milion de lei.

"Suntem gata să începem lucrările de construcție. Colegiul Industrial este un element important în lanțul de proiecte menite să stimuleze industrializarea economiei autonome și să genereze locuri de muncă stabile, cu posibilitatea creșterii profesionale și avansarea în carieră. Astfel, vom putea convinge tinerii să studieze și să lucreze în Găgăuzia și vom munci împreună pentru dezvoltarea țării. Mulțumim conducerii Turciei pentru deschiderea de a ajuta poporul nostru. Resursele noastre interne, la această etapă, sunt insuficiente pentru o dezvoltare rapidă", a menționat Irina Vlah.

 

 

Comitetul Executiv

Ваше сообщение отправленно
Администрация управления свяжется с Вами в ближайшее время