mobile

mobile

Comitetul Executiv

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, s-a întâlnit cu Adam Eberhardt, reprezentantul special al Prim-ministrului Poloniei pentru susținerea reformelor în Republica Moldova.Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, s-a întâlnit cu Adam Eberhardt, reprezentantul special al Prim-ministrului Poloniei pentru susținerea reformelor în Republica Moldova.

La întrevedere a participat Excelența Sa dl Bortolomei Jdaniuk, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Poloniei în Republica Moldova.

Bașcanul a mulțumit autorităților poloneze pentru susținerea dezvoltării socio-economice a Găgăuziei, menționând că resursele interne ale autonomiei și ale Republicii Moldova în general, nu sunt suficiente pentru a determina ritmul necesar de dezvoltare.

Au fost discutate posibilitățile de implementare a proiectelor cu sprijinul Guvernului Polpniei în domeniul protecției mediului, în special, implementarea unui proiect de creștere a suprafețelor forestiere din Găgăuzia. Aceasta este o necesitate acută pentru a reduce riscurile asociate efectelor încălzirii globale asupra sectorului agricol.

Guvernatorul Găgăuziei și reprezentantul Prim-ministrului Poloniei au discutat despre viitoarea vizită a conducerii Autonomiei într-una din regiunile Poloniei. Vizita vizează stimularea schimbului de experiență în atragerea investițiilor în dezvoltarea sectorului industrial al economiei.

"Polonia este unul dintre liderii industriali ai Uniunii Europene și are experiență în atragerea investitorilor și colaborarea cu aceștia. Experiența Dvs este foarte importantă pentru noi. De asemenea, dorim să învățăm de la Dvs cum să dezvoltăm sectorul tehnologiei informației. Tinerii noștri sunt talentați și se integrează perfect în echipele companiilor tehnologice. Scopul nostru este să creăm oportunități în care tinerii noștri să poată lucra pentru aceste companii în oficiile lor din Găgăuzia", a menționat Irina Vlah.

Comitetul Executiv

Ваше сообщение отправленно
Администрация управления свяжется с Вами в ближайшее время