mobile

mobile

Comitetul Executiv

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, s-a întâlnit cu d-l Rafael Benetiz, directorul Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, s-a întâlnit cu d-l Rafael Benetiz, directorul Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei. La întrevedere a participat și d-l William Massolin, șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău.

Guvernatorul a apreciat înalt contribuția grupului post-monitorizare al Congresului Autorităților Locale și Regionale la consolidarea proceselor democratice din țara noastră.

Guvernatorul autonomiei a menționat că Republica Moldova necesită asistență educațională și intelectuală din partea unor instituții internaționale cu renume, care ar contribui la consolidarea culturii politice și la reducerea nivelului de conflict în societate.

"Din lipsa de înțelegere și experiență a parlamentarismului, activitatea platformelor parlamentare din Moldova este haotică, conflictuală și scandaloasă. Personalul prevalează asupra publicului, iar parlamentul devine un organism care împiedică dezvoltarea,dar nu unul creativ. Parlamentarii noștri încalcă legile și procedurile și nu văd probleme în acest sens - și acest lucru este deosebit de periculos. Trebuie să construim o nouă cultură politică – o cultură bazată pe respectul față de alte opinii, pe dialog și pe înțelegerea valorii compromisului. Trebuie să respectăm autonomia tuturor ramurilor guvernamentale și să nu le politizăm - procuratura, centrul anticorupție și sistemul judiciar. Atunci cultura socială a societății va începe să se schimbe, vom deveni mai toleranți unul față de celălalt, vor exista mai puține conflicte în societate. Atunci societatea va deveni unită și optimistă", a remarcat Irina Vlah.

Comitetul Executiv

Ваше сообщение отправленно
Администрация управления свяжется с Вами в ближайшее время