mobile

mobile

Comitetul Executiv

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, s-a întâlnit cu Excelența Sa, Dl Evgheni Stoicev, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al BulgarieiGuvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, s-a întâlnit cu Excelența Sa, Dl Evgheni Stoicev, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Bulgariei în Republica Moldova.

În cadrul conversației, a avut loc un schimb de opinii privind evoluția situației epidemiologice și evoluția campaniei de vaccinare.

Irina Vlah a mulțumit Excelenței Sale pentru susținerea mai multor inițiative ale Găgăuziei. În decembrie 2021, cu sprijinul Guvernului Bulgariei, unul dintre liceele municipiului Ceadîr-Lunga a primit echipamente moderne pentru dotarea sălii de biologie.

Bașcanul a vorbit despre prioritățile autorităților AutonomIei în domeniul dezvoltării infrastructurii socio-economice, inclusiv construcția unui Hub digital IT, a Colegiului Industrial, finalizarea și lansarea unei noi clădiri academice a liceului din Comrat.

"Exodul tinerilor și scăderea natalității sunt două probleme care amenință viitorul Republicii Moldova și pot compromite dezvoltarea durabilă a țării. Toate proiectele noastre vizează industrializarea economiei și crearea de noi oportunități pentru tinerii noștri - oportunități de a-și aplica talentele și energia acasă. Mulțumim partenerilor noștri pentru susținerea inițiativelor noastre, resursele noastre interne sunt insuficiente în această etapă pentru a implementa proiecte importante de dezvoltare", a menționat Irina Vlah.

Comitetul Executiv

Ваше сообщение отправленно
Администрация управления свяжется с Вами в ближайшее время