mobile

mobile

Comitetul Executiv

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, s-a întâlnit cu Excelența Sa, Dl Yang Wenbin, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, s-a întâlnit cu Excelența Sa, Dl Yang Wenbin, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova.

La întâlnire a participat și d-l Guo Mig, șeful companiei Huawei în Moldova.

În cadrul întrevederii au fost discutate posibilitățile de intensificare a cooperării în vederea implementării proiectelor în domeniul surselor regenerabile de energie. Întrevederea s-a axat și pe perspectivele schimbului de experiență în domeniul dezvoltării IT în Găgăuzia. Au fost discutate posibilitățile de cooperare între autoritățile autonomiei cu compania Huawei privind implementarea experienței acestei companii în realizarea proiectelor în domeniul tehnologiei informației și a proiectelor din domeniul educației.

Guvernatorul a menționat că autoritățile autonomiei se concentrează pe crearea unei infrastructuri moderne pentru industria IT. În colaborare cu partenerii externi, la Comrat se construiește un Hub IT și Colegiul Industrial, care se va specializa la formarea specialiștilor în inginerie.

"Principala problemă care amenință viitorul țării noastre este ieșirea populației, în special a tinerilor. Pentru a opri aceste procese, este necesar să se creeze o infrastructură de înaltă calitate pe care tinerii o găsesc în alte țări. Pentru a face acest lucru, avem într-adevăr nevoie de sprijinul partenerilor noștri. China este lider mondial în dezvoltarea proceselor tehnologice. Avem nevoie de ajutorul dumneavoastră și vom fi bucuroși să întâlnim companiile din China în Găgăuzia", a menționat Irina Vlah.

În cadrul întrevederii, Guvernatorul Găgăuziei și-a exprimat interesul pentru extinderea oportunităților de studiere a limbii chineze la Universitatea de Stat din Comrat.

Comitetul Executiv

Ваше сообщение отправленно
Администрация управления свяжется с Вами в ближайшее время