mobile

mobile

Comitetul Executiv

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, s-a întâlnit cu Excelența Sa, Doamna Maria Pejcinovic Buric, Secretar general al Consiliului Europei, care se află într-o vizită în Republica MoldovaGuvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, s-a întâlnit cu Excelența Sa, Doamna Maria Pejcinovic Buric, Secretar general al Consiliului Europei, care se află într-o vizită în Republica Moldova.

În cadrul discuției, părțile au discutat o gamă largă de probleme legate de situația politică din Republica Moldova și relația dintre autoritățile centrale și regionale ale UTA Găgăuzia.

Recent, majoritatea parlamentară a introdus modificări legislative la Legea "Cu privire la Procuratură", potrivit căreia Procurorul Găgăuziei a fost revocat din Consiliul Suprem al Procurorilor (CSP). Irina Vlah a subliniat că autoritățile autonomiei intenționează să ceară revenirea procurorului Găgăuziei în CSP.

Bașcanul a subliniat în cadrul întrevederii că autoritățile din Găgăuzia au ca scop studierea și implementarea celor mai bune practici internaționale menite să îmbunătățească funcționalitatea autonomiilor. În acest scop, se pregătește o conferință internațională privind Construcția și Dezvoltarea Comunităților Autonome, care va avea loc sub auspiciile Înaltului Comisar OSCE pentru minoritățile naționale.

"Autoritățile din Găgăuzia apreciază înalt contribuția Consiliului Europei la consolidarea instituțiilor juridice și democratice din Republica Moldova. Ne așteptăm ca implementarea planului de acțiuni a Consiliului Europei-Republica Moldova să contribuie la soluționarea contradicțiilor acumulate între centru și regiune", a menționat Bașcanul Găgăuziei.

Comitetul Executiv

Ваше сообщение отправленно
Администрация управления свяжется с Вами в ближайшее время