mobile

mobile

Comitetul Executiv

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, s-a întâlnit cu Excelența Sa, domnul Lorenzo Tomassoni, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Italiei în Republica Moldova

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, s-a întâlnit cu Excelența Sa, domnul Lorenzo Tomassoni, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Italiei în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii, părțile au discutat despre evoluția situației politice și social-economice din Republica Moldova.

În cadrul discuțiilor, Irina Vlah a menționat că, în condițiile actuale de criză energetică, inflaționistă, politicile guvernamentale trebuie să se bazeze de adeziunea și de suportul cetățenilor, care "au nevoie de claritate și predictibilitate."

În această ordine de idei, Irina Vlah s-a referit și la discuțiile din societate vizavi de iminente remanieri în componența guvernamentală, accentuând că acestea erau demult necesare.

"După "scurgerile" de informații de pe conturile de Telegram, opinia publică este dezorientată și așteaptă decizii rezonabile din partea partidului de guvernământ", a spus Vlah.

Interlocutorii au vorbit și despre intensificarea cooperării în domeniul economiei și atragerii investițiilor.

Bașcanul a subliniat deschiderea și disponibilitatea autorităților găgăuze de a oferi sprijin potențialilor investitori italieni, interesați de extinderea și diversificarea afacerilor în Republica Moldova, inclusiv și în special Găgăuzia, accentuând că mediul investițional este unul favorabil și lipsit de riscuri.

De asemenea, părțile au vorbit despre oportunități de lansare a unor proiecte de cultură care ar apropia cetățenii Republicii Moldova și Italiei.

Comitetul Executiv

Ваше сообщение отправленно
Администрация управления свяжется с Вами в ближайшее время