mobile

mobile

Comitetul Executiv

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, s-a întâlnit cu Excelența Sa, Domnul Mevlüt Çavușoglu, Ministrul Afacerilor Externe al Republicii TurciaGuvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, s-a întâlnit cu Excelența Sa, Domnul Mevlüt Çavușoglu, Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Turcia, care a efectuat o vizită în Republica Moldova.

Bașcanul și Excelența Sa au discutat despre proiectele implementate în Găgăuzia cu sprijinul poporului turc.

Este în faza de finalizare construcția unui complex sportiv la Comrat, conform standardelor UEFA și proiectat pentru 5.000 de locuri de spectatori.

A început construcția Colegiului Industrial, care va deveni o fabrică de ingineri și specialiști în domeniul IT.

În orașul Vulcănești se îndeplinesc lucrări privind asigurarea cu apă potabilă a locuitorilor.

În timpul întâlnirii, Bașcanul Găgăuziei i-a mulțumit Excelenței Sale pentru asistența oferită Republicii Moldova în depășirea pandemiei în formă de echipament pentru instituțiile medicale și 70 de mii de doze de vaccin împotriva COVID-19.

"Suntem recunoscători Turciei pentru asistența generoasă. În mod separat, mulțumim Președintelui Turciei, Domnului Recep Erdogan, pentru atitudinea caldă față de noi. Proiectele implementate cu ajutorul Turciei vizează rezolvarea problemelor sociale acute, cum ar fi ieșirea tinerilor și scăderea natalității. Colegiul Industrial este conceput pentru a stimula industrializarea economiei autonomiei și dezvoltarea sectorului IT. Resursele noastre interne nu sunt suficiente pentru astfel de proiecte și nu vom putea face față fără ajutorul unor parteneri precum Turcia", a menționat Irina Vlah.

Comitetul Executiv

Ваше сообщение отправленно
Администрация управления свяжется с Вами в ближайшее время