mobile

mobile

Comitetul Executiv

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah s-a întâlnit la Comrat cu Excelența Sa, Doamna Ingrid Brockova, Secretar de Stat al Ministerului Afacerilor Externe și Europene al Republicii Slovace

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah s-a întâlnit la Comrat cu Excelența Sa, Doamna Ingrid Brockova, Secretar de Stat al Ministerului Afacerilor Externe și Europene al Republicii Slovace, care este în prezent într-o vizită oficială în Republica Moldova.

În cadrul discuției, părțile au apreciat înalt proiectele implementate în regiune de către autorități și sectorul neguvernamental al UTA Găgăuzia cu suportul financiar al Slovaciei. Astfel, cu participarea guvernului slovac, numai în ultimii ani la Comrat a fost deschis Centrul de Tineret, un Centru de Reabilitare pentru Copii a fost renovat în mun.Ceadâr - Lunga, iar Spitalul Central din Ceadâr - Lunga a primit un lot de echipament medical pentru tratamentul pacienților cu infecție cu coronavirus. Zeci de inițiative de tineret au beneficiat de sprijin financiar în cadrul proiectului GamCon implementat de Uniunea Europeană direct prin Ministerul Afacerilor Externe al Slovaciei.

"Sarcina primordială a autorităților regionale este de a crea condiții decente de trai și noi oportunități în Găgăuzia, astfel încât tinerii să se poată realiza în cadrul autonomiei. Și în acest context, asistența oferită de Slovacia este deosebit de valoroasă pentru Găgăuzia. Ne așteptăm ca rata ridicată de interacțiune să crească, în special în domeniul dezvoltării economice și atragerii investițiilor, educației și politicilor de tineret", a remarcat Irina Vlah.

Comitetul Executiv

Ваше сообщение отправленно
Администрация управления свяжется с Вами в ближайшее время