mobile

mobile

Comitetul Executiv

Guvernatorul Găgăuziei a avut o întâlnire cu șeful misiunii OSCE în Republica MoldovaIrina Vlah, Guvernatorul Găgăuziei, a avut o întâlnire cu dl Claus Neukirch, șeful misiunii OSCE în Republica Moldova.

În cadrul discuției au fost abordate subiecte legate de pregătirea conferinței internaționale referitoare la Construcția și dezvoltarea Autonomiilor, care va fi organizată în a doua jumătate a anului 2021 în Găgăuzia și se va desfășura sub patronatul Înaltului Comisar al OSCE.

Bașcanul a informat despre faptul că Președintele Parlamentului, dna Zinaida Grecianîi, a declarant că va susține desfășurarea conferinței și va îndemna fracțiunile parlamentare să delege reprezentanți pentru a participa la paneluri.

Irina Vlah și Claus Neukirch au confirmat importanța implicării în acest dialog a reprezentanților autorităților centrale, de rând cu partenerii de de dezvoltare a țării, pentru a identifica cele mai potrivite căi de evoluție a Autonomiei Găgăuze în cadrul Republicii Moldova, luând în calcul cele mai bune experiențe europene.

Comitetul Executiv

Ваше сообщение отправленно
Администрация управления свяжется с Вами в ближайшее время