mobile

mobile

Comitetul Executiv

Irina Vlah, Guvernatorul Găgăuziei, a avut o întrevedere cu Excelența Sa, Dna Katarina Fried, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Suediei în Republica Moldova

Irina Vlah, Guvernatorul Găgăuziei, a avut o întrevedere cu Excelența Sa, Dna Katarina Fried, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Suediei în Republica Moldova.

Convorbirea s-a axat pe discutarea activităților grupului de lucru al deputaților Parlamentului și Adunării Populare a Găgăuziei, cu suportul grupului de experți CMI (Crisis Management Initiative).

Guvernatorul autonomiei a menționat că un obstacol serios în activitatea acestui grup a fost lipsa experienței parlamentare și o neînțelegere generală a modului în care ar trebui construită cooperarea reciprocă a legislatorilor.

"Problema noastră este că nu am construit democrația - ne-au fost dăruite și democrația, și libertățile, și drepturile. Un Președinte al SUA a spus că libertatea trebuie muncită sau câștigată, altfel omul nu va putea să-și realizeze valoarea. Acum 30 de ani, ni s-a spus "Ești liber." Dar nu au explicat că democrația nu este doar libertate și drepturi. Nouă nu ne-au explicat că trebuie să respectăm îndatoririle democratice și responsabilitatea democratică. Prin urmare, suntem consumatori de democrație - cu toții dorim să obținem libertăți și drepturi din democrație și foarte puțini oameni sunt pregătiți să construiască democrația prin îndeplinirea obligațiilor lor publice în mod onest și responsabil. Astăzi, avem într-adevăr nevoie de ajutorul intelectual al partenerilor noștri. Fără asistență intelectuală și educațională, asistența financiară și materială nu va aduce rezultatul scontat", a menționat Irina Vlah.

Comitetul Executiv

Ваше сообщение отправленно
Администрация управления свяжется с Вами в ближайшее время