mobile

mobile

Comitetul Executiv

Irina Vlah, Guvernatorul Găgăuziei, a participat la o ședință online cu Excelența Sa, domnul Kairat Abdrakhmanov, Înaltul Comisar al OSCE pentru Minorități Naționale.Irina Vlah, Guvernatorul Găgăuziei, a participat la o ședință online cu Excelența Sa, domnul Kairat Abdrakhmanov, Înaltul Comisar al OSCE pentru Minorități Naționale.

Bașcana l-a felicitat pe domnul Abdrakhmanov pentru alegerea sa în funcție în decembrie 2020 și i-a urat o activitate căt mai performantă.

În timpul discuției, au fost abordate problemele polarizării politice din Moldova și impactul acestora asupra stării societății.

De asemenea, a fost discutată organizarea Conferinței internaționale privind construcția și dezvoltarea autonomiilor. Conferința va avea loc cu sprijinul Biroului Înaltului Comisar OSCE pentru Minoritățile Naționale și are drept scop discutarea practicilor internaționale de funcționare a autonomiilor.

"Ne concentrăm pe implementarea proiectelor noastre prioritare. În educație, continuăm să implementăm proiectul de educație multilingv. Avem progrese, ceea ce ne încurajează - tot mai mulți părinți își doresc ca copiii lor să învețe limba gagauza și limba de stat. În sector economic, ne concentrăm pe industrializare și dezvoltarea sectorului IT. De asemenea, lucrăm la proiecte, care au ca scop combaterea secetii și să rezolvarea problemelor privind colectarea și reciclarea deșeurilor. În toate direcțiile, avem nevoie de sprijinul partenerilor, deoarece resursele noastre nu sunt suficiente. Avem mult de lucru și vom studia intens pentru a convinge partenerii să ne ajute", a spus Irina Vlah.

În timpul discuției, a fost menţionat, că în iunie 2021, un consilier politic superior al Înaltului Comisar al OSCE va vizita Găgăuzia pentru a discuta detaliile organizării Conferinței. Bașcanul Găgăuziei și domnul înalt comisar au discutat aspecte legate de introducerea unui sistem de învățământ bilingv în instituțiile preșcolare din UTA Găgăuzia.

Comitetul Executiv

Ваше сообщение отправленно
Администрация управления свяжется с Вами в ближайшее время