mobile

mobile

Comitetul Executiv

Irina Vlah, Guvernatorul Găgăuziei, a vizitat Liceul Teoretic Doljnenco din Vulcănești

Irina Vlah, Guvernatorul Găgăuziei, a vizitat Liceul Teoretic Doljnenco din Vulcănești. Liceul a finalizat un proiect de revizuire a clădirii și dotarea acesteia cu echipamente școlare noi.

În clădirea liceului au fost înlocuite ferestrele și ușile, fațada a fost izolată și modernizată, interiorul a fost reparat, au fost efectuate un nou sistem de încălzire și alte comunicații.

Investițiile în proiect s-au ridicat la 12 milioane de lei. Comitetul Executiv al Găgăuziei a alocat 600 de mii de lei pentru efectuarea unor lucrări suplimentare neprevăzute.

Liceul Doljnenco a fost dotat cu mobilier și echipamente în valoare totală de 5 milioane de lei. Fondurile au fost alocate în cadrul proiectului "Reforma educației în Republica Moldova". Sălile de clasă și laboratoarele de chimie, biologie, geografie, fizică au fost dotate cu echipamente moderne, au fost achiziționate table interactive, au fost achiziționate computere, a fost instalat un sistem de supraveghere video, o sală de sport și alte spații au fost dotate cu echipamentul necesar.

Liceul Doljnenco este cea mai mare instituție de învățământ din Găgăuzia, unde studiază 893 de elevi. 123 de elevi sunt înscriși în clasele liceale, dintre care 36 sunt în clasele 12.

Bașcanul s-a întâlnit cu elevii claselor absolvente.

"Sunt sigură că veți fi mai înțelepți decât noi și vă veți putea concentra pe construirea viitorului. În zilele noastre, petrecem prea mult timp vorbind despre trecut și prezent. Cheltuim prea multă energie și timp pe argumente inutile și prea puțin pentru a deveni mai buni, pentru a fi mai folositori Găgăuziei și Moldovei. Cred în talentele și energia voastră și vom face totul pentru ca voi să le aplicați în Autonomia noastră. Voi sunteți viitorul nostru și printre voi sunt viitori oameni de afaceri de succes și oameni de știință celebri, viitori Bașcani și, de ce nu, Președinți ai Republicii Moldova", — le-a vorbit Irina Vlah tinerilor.

Comitetul Executiv

Ваше сообщение отправленно
Администрация управления свяжется с Вами в ближайшее время