mobile

mobile

Comitetul Executiv

Irina Vlah, Guvernatorul Găgăuziei, s-a întâlnit cu dl Alexandr Beliskii, Președintele Adunării Legislative din Sankt Petersburg.

Irina Vlah, Guvernatorul Găgăuziei, s-a întâlnit cu dl Alexandr Beliskii, Președintele Adunării Legislative din Sankt Petersburg.

Întrevederea a avut loc în cadrul vizitei Bașcanului Găgăuziei în Federația Rusă pentru a participa la Forumul Femeilor Eurasiatice.

La începutul întrevederii, Bașcanul Găgăuziei l-a felicitat pe dl Beliskii cu alegerea sa în funcția de șef al organului legislativ din Sankt Petersburg și i-a urat o muncă productivă și de succes.

Irina Vlah și Alexandr Beliskii au discutat despre perspectivele cooperării dintre regiuni, concentrându-se asupra posibilităților de cooperare interparlamentară.

În cadrul întrevederii, s-a ajuns la intelegerea semnarii Acordului de cooperare între Adunarea Populară a Găgăuziei și organul legislativ din Sankt Petersburg. Documentul va fi semnat în viitorul apropiat în timpul vizitei unei delegații din Sankt Petersburg în Găgăuzia.

"Avem necesitate de exemple bune de parlamentarism și de dialog constructiv și reciproc respectuos . Suntem interesați să învățăm din experiența parlamentarilor din Sankt Petersburg pentru dezvoltarea culturii parlamentarismului în Găgăuzia, în special, și în Republica Moldova în general. În acest fel, sperăm să contribuim la creșterea eficienței Adunării Populare, ceea ce va afecta dezvoltarea social-economică a Găgăuziei", a menționat Irina Vlah.

 

Comitetul Executiv

Ваше сообщение отправленно
Администрация управления свяжется с Вами в ближайшее время