mobile

mobile

Comitetul Executiv

Irina Vlah, Guvernatorul Găgăuziei, s-a întâlnit cu Excelența Sa, Dl Katayama Yoshihiro, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova

Irina Vlah, Guvernatorul Găgăuziei, s-a întâlnit cu Excelența Sa, Dl Katayama Yoshihiro, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova.

La începutul întrevederii, părțile au discutat despre evoluția în lupta împotriva pandemiei și problemele autorităților în implementarea campaniei de vaccinare. Japonia a sprijinit autoritățile din Găgăuzia în modernizarea uneia dintre instituțiile preșcolare din municipiul Comrat. Investițiile au însumat peste 1,5 milioane de lei.

Bașcanul și-a exprimat recunoștința față de Excelența Sa pentru sprijinul acordat în atragerea unui investitor major la Comrat și l-a asigurat pe dl Yoshihiro de disponibilitatea autorităților găgăuze de a acorda toată asistența posibilă altor investitori în economia Autonomiei.

"Industrializarea și dezvoltarea sectorului IT sunt necesare pentru integrarea economiei noastre în procesele economice regionale și pentru crearea de noi oportunități de angajare și creștere profesională pentru tinerii noștri. Tinerii noștri sunt talentați, iar astăzi î-i putem găsi pe ai noștri în echipele unor companii globale cunoscute. Considerăm că Găgăuzia și Moldova în ansamblu pot trece de la categoria consumatorilor de tehnologie la categoria producătorilor de tehnologie. Mulțumim partenerilor noștri pentru ajutorul acordat în atragerea investițiilor în modernizarea economiei noastre și îi asigurăm de sprijinul deplin al autorităților pentru toate inițiativele investiționale. Găgăuzia este un partener de încredere", a menționat Irina Vlah.

Comitetul Executiv

Ваше сообщение отправленно
Администрация управления свяжется с Вами в ближайшее время