mobile

mobile

Comitetul Executiv

Irina Vlah a participat la o lecție deschisă cu genericul "Istoria, cultura și tradițiile poporului găgăuz"


Irina Vlah a participat la o lecție deschisă cu genericul "Istoria, cultura și tradițiile poporului găgăuz" în Liceul N. Tretiakov din municipiul Comrat. Lecția din clasa a IV-a a fost petrecută de Elena Mihailov, o tânără profesoară a liceului.

Lecția a fost dedicată genurilor de activitate tradiționale pentru găgăuzi decenii în urmă. În cadrul lecției, au fost luate în considerare și tendințele actuale legate de alegerea profesiei.

Copiii au răspuns la întrebări și au studiat materialul în limba găgăuză.

Bașcanul Găgăuziei a apreciat înalt activitatea profesorului, în special abordarea în comunicarea cu elevii.

"Sunt foarte bucuroasă că aveți un interes atât de mare pentru limba și cultura maternă. Curiozitatea și dorința Dumneavoastră de a învăța lucruri noi impresionează. Este important să ne cunoaștem bine limba și tradițiile, în așa mod conștient vom fi mai mândri de faptul că suntem găgăuzi și vom putea câștiga respectul altor popoare către noi",- a spus copiilor Irina Vlah.

Lecția deschisă în Liceul N. Tretyakov a avut loc în cadrul platformei Departamentului Principal de Educație "Școala tânărului profesor".

Profesoara Elena Mihailova este participantă la Programul de extindere a domeniului limbii găgăuze, care oferă plăți de stimulare pentru profesorii care predau discipline estetice în limba găgăuză.

Comitetul Executiv

Ваше сообщение отправленно
Администрация управления свяжется с Вами в ближайшее время